Bones maneres a Twitter

Després d’un petit treball de camp, m’adono que les empreses i institucions s’afanyen a publicar codis sobre l’ús adequat de les xarxes socials, però què passa amb l’ús personal?  Tot s’hi val?  Com que no és així, després d’haver-me trobat amb algun problema a Twitter, he optat per escriure aquests 10 consells que podríeu anar ampliant o matisant si us ve de gust a partir d’exemples amb què us hàgiu pogut trobar. Entre tots podem anar construint un codi d’actuació per entendre’ns millor.

1.No deixeu la gent amb la paraula a la boca. Les preguntes a Twitter us les fan perquè  les respongueu.

2.No us oblideu que quan hagueu assistit a una Jornada profitosa, convé fer un agraïment als ponents si són a Twitter.

3.No us apropieu de mala manera d’informació que han penjat altres. Esmenteu-ne l’origen sempre.

4.No envieu missatges públics per quedar amb algú, o  per comentar temes que només coneixeu vosaltres i l’altra persona. Els missatges directes (DM) hi són per això.

5.No pengeu cap article què hàgiu trobat sense haver comprovat prèviament que és actual. El Google Alerts sol jugar males passades. En tot cas, abans de fer RT d’alguna cosa “cal” haver-se-la mirat per no tenir disgustos.

6.No cometeu l’error de pensar que tothom té un smartphone i que la gent sempre està disponible. A Twitter les persones trien el ritme que volen i si teniu pressa perquè us responguin segurament és millor el telèfon.

7.No us oblideu d’escurçar els enllaços, així podeu facilitar els RT. Si no esgoteu del tot els 140 caràcters ho feu més fàcil.

8.No us descuideu de comprovar si un hashtag ja està creat abans d’inventar-vos-en un altre sobre el mateix tema. Els hashtags o etiquetes són una eina meravellosa però requereixen que ens posem d’acord. Preveieu-ne un abans de muntar un esdeveniment que voleu que s’amplifiqui. I no n’abuseu: les piulades fetes a base de hashtags són il·legibles.

9.No escrigueu amb errors ortogràfics o lèxics, que fan molt mal efecte i diuen molt poc a favor vostre. Si opteu per escurçar alguns noms, que siguin abreviatures que es puguin reconèixer fàcilment:  “q”, “pq”, “d”… I recordeu que les majúscules tenen una connotació agressiva.

10.No simplifiqueu de qualsevol manera allò que pugui estar dient algú en directe, si feu seguiment d’un acte, perquè podeu generar-li  problemes. És millor reproduir-ho textualment o si no, deixar clar que el comentari és vostre.

Advertisements

2 thoughts on “Bones maneres a Twitter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s