8 de març, campanya #dona especialAvui he sentit a dir a una dona que aprecio que mai no tindrà gaires seguidors a Twitter. I això m’ha sabut greu, i m’ha  fet rumiar, perquè realment es mereixeria ser més visible, perquè s’ho val.  De fet, no és gens fàcil aconseguir que et segueixin, perquè no és res que puguis demanar directament, sinó que t’ho has d’anar guanyant. Hi ha gent que té una ràtio molt baixa, perquè segueixen molta gent i gairebé ningú no els segueix. I això desanima, certament: que no et tornin el follow vol dir que realment no tenen cap mena d’interès en allò que puguis dir.

És per això que he decidit de fer un regal a les dones, a les dones que encara no són prou visibles:  el regal de 8 de març que  és aquesta petita campanya perquè aconsegueixin followers. Consta de dos passos:
1. Es tracta que recomaneu una dona (o més d’una) que us sembli que mereix que se la segueixi a Twitter, perquè té coses  a dir, perquè és una #donaespecial.  Expliqueu en una piulada per què la recomaneu. Recordeu-vos d’afegir-hi els hashtags #donaespecial  i  #8demaig.

Exemple: @mferres Seguiu @QuetiB, una #donaespecial que estima els llibres i  que es fa estimar. #8M

2. L’altre pas és que vosaltres mateixes feu cas d’alguna d’aquestes recomanacions, i ens ho feu saber quan decidiu seguir algú . Estarà bé que ens ho expliqueu fent un +1 o un RT de la piulada que parla de la #donaespecial.

RT @mferres  Seguiu @QuetiB, una #donaespecial que estima els llibres i que es fa estimar. #8M.

La idea seria que dones amb no gaires seguidors avui es facin més visibles, perquè algú parla d’elles i les fa aflorar. Si hi ha homes que volen contribuir a recomanar-les, endavant.  Les que ja són prou conegudes, avui es poden sumar a la campanya perquè les seves recomanacions tindran molt més ressò.  També s’engegarà la campanya a Facebook, en la mateixa línia.

8 de març, fem créixer la xarxa!

5 thoughts on “8 de març, campanya #dona especial

  1. Quin regal més preciós, Meius! Trobe que la visibilitat, la visibilització de les dones a la xarxa, actives, participatives, que tenen molt a dir, és una excel·lent iniciativa. Ja n’hi ha un bon grapat, però encara poden haver-n’hi moltes més. I, una altra cosa: això de posar el meu nom com a exemple m’ha fet enrogir. Gràcies pel detall, immerescut però molt agraït.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s