TEDxUdG, el coneixement a l’abast de tothom

A la nostra Universitat se’ns ha presentat una gran oportunitat per fer conèixer la recerca que s’hi fa a un públic ampli, molt més enllà de l’entorn estrictament universitari i gironí. Gràcies a una persona emprenedora com en @miquelduran, i amb el suport del Rectorat,  hem aconseguit una llicència per organizar un TEDxUdG, que es farà el dia 10 de maig a la tarda.  Si no sabeu què són, només heu de fer una ullada a aquesta pàgina i ja no us en podreu estar mai més, de veure TEDs:  www.ted.com/tedx. Són esdeveniments d’una potència a la qual no estem acostumats, i se’n fan arreu del món.

La notícia  ha arribat en el moment precís, quan érem a punt de caure en el desànim.  Les dificultats econòmiques, les amenaces de més retallades provinents de Madrid, els dubtes sobre la continuïtat d’alguns graus i màsters…  presagis d’un futur incert per a  l’ensenyament universitari.   I aquest projecte té allò que ha de tenir per engrescar-nos:

1.  És un projecte 2.0, perquè gira a l’entorn de la xarxa i de l’experiència compartida: l’esdeveniment s’amplifica fins a l’infinit, des del moment que s’ha d’enregistrar en vídeo i difondre’l a través de tots els assistents.

2. Ens permet crear una xarxa de persones, una xarxa de coneixement compartit entre gent rellevant, amb una gran reputació a la xarxa,  que té interessos diversos, i que a través nostre podrà interaccionar. Hi ha poques coses tan gratificants i productives com aquest networking entre gent de dins i de fora de la Universitat.

3. Ens ajuda a ensenyar el millor que tenim, ens retorna l’autoestima, ens fa creure en nosaltres mateixos  i ens estimula per al futur.

4. Ens situa en el mapa al costat d’altres centres universitaris de molt de prestigi que han organitzat actes com aquest.

5. És un projecte sostenible, que permet una organització amb un cost mínim, atès que els participants no poden percebre cap remuneració. Al darrere hi ha una manera diferent d’entendre el món: les idees que poden transformar-lo i millorar-lo s’han de posar a l’abast de tothom, han d’anar més enllà de la comunitat científica.

Les persones que faran de ponents, que van veient que la xerrada no serà com les altres -ja els hem avisat: han de fer la millor conferència de la seva vida-, les persones que han estat convidades, sobretot les que coneixien altres TED, l’equip organitzador format per una majoria de dones amb empenta, tots plegats podem contribuir, ni que sigui per un dia, a expandir coneixement: “Spreading Ideas”.

Si us he fet venir ganes de saber-ne més, aquí teniu el programa: udg.edu/tedxudg.

4 thoughts on “TEDxUdG, el coneixement a l’abast de tothom

  1. Hola Meius:

    Ací a València també n’hi ha. Ara estan a punt de fer-ne el segon, ja està tot organitzat. La idea està molt bé, però pense que cal un gran esforç per aconseguir que no siga només un macro-esdeveniment, sinó que a més tinga la qualitat que se n’espera. És a dir, que de vegades es dóna més importància a la forma que al contingut, i si és així no té sentit una cosa d’aquestes.

    Bon dia de diumenge 😉

  2. Totes les conferències que he pogut veure (enregistrades; és molt difícil en directe) són això: engrescadores, creatives, divertides… Una altra cosa és que el tema de què tracten ens interesse més o menys. Una gran ocasió, en tot cas, per generar connexions entre persones que volen compartir coneixements, actituds… Us felicite per haver pogut organitzar-ne un, i n’esperem una crònica. 😉

  3. Sí, Queti, però a les conferències dels grans TEDx ix gent molt bona que, després, en la major part dels TEDx només apareix a la pantalla, com va passar ací l’any passat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s