TEDxUdG, idees en moviment

tedx-black-square-for-icon-45

Participar en l’organització d’un TEDx  com el TEDxUdG requereix grans dosis d’entusiasme i dedicació, que es veuen compensades un cop en veus el resultat. De mica en mica, anem fent pedagogia entre la comunitat universitària de la necessitat imperiosa de divulgar la recerca i l’activitat universitària i de fer-ho de manera que resulti atractiva.  És estimulant veure la reacció positiva de tanta gent que no havia vist mai cap TED.  Normalment, és un descobriment per a tothom.

Aquí podeu seguir el desenvolupament de l’acte, encara al canal de streaming, amb els vídeos pendents d’edició. En aquesta edició, es va intentar de fer un acte més participatiu i informal, cosa que va ser ben valorada pels assistents. El lema era: “Swell People and Ideas: Beyond University”.

Com es preguntava @martadblas el mateix dia de l’acte,  podrem continuar fent les jornades com sempre?   I és que potser no ens ho acabem de creure, que es pot convertir la recerca en espectacle que capti l’atenció, en activitat d’entreteniment -en el sentit que es defineix aquí “Entertainment: is something that holds the attention and interest of an audience, or gives pleasure and delight-  en un acte estimulant, que convidi a pensar. Es tracta d’explicar una història, i de fer-ho utilitzant tots els recursos gràfics i comunicatius que es tenen  a l’abast.    En això els creadors californians del TED hi tenen la mà trencada, i a casa nostra tot just ara hi arribem. Una persona que és capaç de fer docència i recerca de qualitat, ha de saber-se explicar -i seduir-  un auditori de no experts. La Universitat ha d’obrir les portes i aquesta és una molt bona manera.  De temple del saber a àgora del coneixement, on es comparteix allò que se sap i es genera intel·ligència col·lectiva. Idees en moviment.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s