No dispareu contra el pianista

M’expliquen a casa que quan era ben petita una vegada era al bell mig del carrer, venia un camió, i en lloc d’apartar-me vaig decidir tapar-me la cara amb les mans. Si no el veia, el camió ja no hi era, desapareixia. Sort que algú em va estirar, o no podria explicar-ho ara.   Aquesta actitud tan pròpia d’algú que encara no ha posat seny la trobem encara  en alguns adults. En relació amb el món de la xarxa, molta gent tanca els ulls per no veure què està passant, mentre al seu voltant el món que coneixien es va esmicolant. Alguns,  quan se n’adonen,  ja és massa tard.

El canvi que representa la nova comunicació és massa profund perquè l’entenguin aquells que no n’han volgut saber res fins ara, que s’hi han tancat en banda o que només veuen les xarxes com un perill que no els deixa estar prou tranquils,com una nosa.  El canvi social és un fenomen que abasta tots els àmbits, i s’ha d’estudiar en conjunt. La xarxa no n’és sinó un reflex de tot plegat, no ens equivoquem. Qui criminalitza Twitter, i en fa l’origen de tots els mals, s’equivoca de mig a mig.  Aquests dies n’hem tingut diverses mostres, d’actituds bel.ligerants per part dels governants. Fan el ridícul, senzillament. funambul

El fenomen de la comunicació a les xarxes és global i local. Imparable i veloç. Impressionant i poderós. Atractiu i perillós. Disruptiu. Ha irromput amb tanta força que ens ha agafat amb el peu canviat: hem passat de l’esfera privada a la pública en un tres i no res. I caminem fent tentines com el funambulista que avança per la corda fluixa, mantenint com podem l’equilibri, sabent que qualsevol cop de vent pot fer perillar l’estabilitat. I a sota, no tenim xarxa. Hi ha el buit.

 

Però l’emoció de viure aquest moment trepidant no ens la treu ningú. Neix un nou món. I nosaltres hi som,no pas com a espectadors, sinó com a protagonistes.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s