Amb mirada de dona

fem-grid-faces-hp-promo

La xarxa permet i segurament fomenta que les persones s’organitzin en grups d’interès al servei de causes comunes. Us voldria parlar de l’experiència de participar en col·lectius formats només per dones, de tota mena i condició: dones presents a les xarxes, actives i compromeses, que saben aprofitar-les per compartir neguits i esperances, i que sobretot gaudeixen de la complicitat que ofereix el grup.

Què els aporta, el grup?  Què és el que funciona diferent en els grups formats únicament per dones?  M’atreveixo a apuntar algunes respostes, i espero que m’ajudeu a matisar-les i completar-les a partir de les vostres pròpies experiències.

La possibilitat de buscar solucions entre totes a problemes compartits. Demanar ajuda quan cal, amb humilitat i dignitat. Recordar-se de donar les gràcies quan arriba el suport. Reivindicar amb fermesa els drets col·lectius no prou respectats, lluitar juntes per allò en què creuen. Buscar el bé comú evitant protagonismes, sense que cap vulgui manar per damunt de les altres. Organitzar-se eficaçment perquè la feina surti.  Valorar l’esforç individual en benefici del grup. Arremangar-se perquè tot acabi sortint bé, posar-hi temps i esforç. Compartir idees perquè les altres les facin encara millors. Alegrar-se quan les coses li van bé a una altra i saber trobar les paraules i el gest per acompanyar en la tristesa. Aportar propostes de solució i ser capaces d’entendre-ho quan es veu que no seran les escollides. Construir una xarxa de suport per si alguna defalleix. Ser conscients que els lligams que crea la comunitat les fan més fortes. Compartir amb les altres dones desitjos, somnis i temors. Reivindicar la tendresa i la confiança com a valors imprescindibles per al funcionament del grup. Ser capaces d’avisar quan les coses no funcionen, amb la delicadesa i la traça que es requereixen per no prendre mal. Esforçar-se per entendre les raons de l’altra encara que no es comparteixin. Detectar les individualitats que enriqueixen el grup i respectar-les. Aprendre col·lectivament, amb fruïció i entusiasme. Aprofitar el talent individual i posar-lo al servei del col·lectiu. Cedir quan cal, sense retrets. Gaudir simplement del fet d’estar juntes i d’entendre’s. Teixir complicitats. Saber-se poderoses quan treballen plegades. Saber-se capaces de canviar les coses.

One thought on “Amb mirada de dona

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s